Wij kunnen er als vereniging niet nadrukkelijk genoeg op wijzen, dat U als eigenaar of aankomend eigenaar van een American Staffordshire Terriër in het bezit moet zijn of komen van een door de FCI erkende stamboom. Deze stambomen worden in Nederland door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied uitgereikt, in België door St. Hubertus. Twijfelt U aan de geldigheid van uw stamboom neemt U dan contact op met de Raad van Beheer. Alle gegevens kunt U vinden op hun site.

Elke betrouwbare fokker van American Staffordshire Terriërs zal U een pup verkopen met een stamboom die bij de prijs inbegrepen is.

Wij willen u er ook wijzen op de wettelijke chip en registratie verplichting:

  • Alle honden moeten op de leeftijd van uiterlijk 7 weken, of bij invoer na die tijd in Nederland, gechipt en geregistreerd zijn, ongeacht of zij een stamboom hebben of niet.
    • De fokker moet als eerste de registratie verrichten. Controleer of dit gebeurd is voordat u een hond mee naar huis neemt.
  • U heeft als koper de verplichting de registratie over te schrijven op uw naam.

De ASTCH doet niet aan puppybemiddeling. Aangesloten fokkers kunnen wel hun nesten aankondigen via onze site, deze aankondigingen kunt u op deze site vinden onder ‘nesten’.

De leden van het bestuur zijn altijd van harte bereid om informatie over het ras te geven of specifieke vragen te beantwoorden.

De rasinfo is niet het adres voor klachten over fokkers of problemen met uw honden. Daarvoor kunt u het beste contact opnemen door middel van het invullen van onderstaand formulier

    Ja, ik heb reed direct contact opgenomen met de fokkerNee, ik heb nog geen direct contact opgenomen met de fokker

    Ja, dit betreft een fokker aangesloten bij de ASTCHNee, dit betreft geen fokker aangesloten bij de ASTCH

    Update Events