Komende evenementen

Geen evenementen

Stamboom

Stamboom?

Elke betrouwbare fokker van American Staffordshire Terriërs zal u een pup verkopen met een stamboom die bij de prijs inbegrepen is. De links geplaatst op deze site geven u een overzicht van diverse fokkers die lid zijn van de ASTCH. De rasvereniging participeert niet in de afgifte van stambomen.

Stambomen worden afgegeven door de Raad van Beheer en zijn de ENIGE stambomen die de garantie bieden dat u een pup koopt volgens het fokreglement van de ASTCH. U dient dus zelf bij de fokker na te gaan of u een stamboom van de Raad van Beheer krijgt bij uw pup of een buitenlandse (FCI) stamboom! Alle FCI stambomen zijn geldig in Nederland, mits deze zijn geregistreerd bij de Raad van Beheer.

Vanaf juni 2008 is het hebben van een stamboom niet meer verplicht. Wij willen u er als vereniging op wijzen, dat u als eigenaar of aankomend eigenaar van een American Staffordshire Terriër beter af bent met een pup met een door de FCI erkende stamboom. Deze stambomen worden door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland uitgereikt, in België door St. Hubertus. Twijfelt u aan de geldigheid van uw stamboom? Neemt u dan contact op met de Raad van Beheer. De gegevens kunt u op hun website vinden.

De American Staffordshire Terrier behoort de indruk te geven van grote kracht in verhouding tot zijn grootte. Een hond die stevig in elkaar zit, gespierd maar ook lenig en gracieus is en attent ten opzichte van zijn omgeving. Hij moet geblokt zijn, mag geen lange poten hebben en niet 'racy' in outline zijn. Zijn moed is spreekwoordelijk.