Komende evenementen

Geen evenementen

ASTCH Challenge run

ASTCH Challenge run 2018

Dit jaar organiseren wij op 14 Oktober de ASTCH challenge run op de renbaan in Lelystad! De inschrijving van deze editie zal binnenkort online van start gaan.

Wat houdt de ASTCH Challenge run in: deze dag start om 10:00 en is rond 17:00 afgelopen en gaat een geweldige, sportieve dag worden voor de honden, waar ze lekker mogen racen!

Er is een racebaan en een coursing baan waar de honden lekker mogen jagen. In de ochtend gaan we de racebaan op. Voor de beginnende honden hebben we 2 keer een rechte baan. De gevorderde honden mogen dan een hele baan rennen. 

Het is dus wel handig om goed na te denken hoe het zit qua ervaring met de racebaan ;-). Bij onvoldoende ervaring voor de hele baan, raden we het af je hiervoor op te geven. 

In de middag organiseren we dan weer een coursingsrun, die wordt uitgezet.

De honden lopen allemaal alleen op de baan en het is handig om een bench mee te nemen waar de hond even in kan rusten.
Ook is er op de locatie voor de baasjes een snackkraam om een versnapering te kopen. 

Maar niet alleen voor de baasjes is er iets lekkers te koop, ook voor de honden kan er wat lekkers gekocht worden bij Henks Pet Snacks die overigens ook een goodie bag sponseren voor iedere ingeschreven hond!

Easy's D&P stelt 2 halsbanden beschikbaar voor de snelste tijden op de racebaan. En BamBam Dogtoys stelt dit jaar een prijs beschikbaar voor geplaatste winnaar op de Coursing.
 


Voor wie is het?

Voor AST met een FCI stamboom. Gezien de verwachte animo is er besloten dit jaar geen andere rassen toe te laten. De leeftijd van de hond moet minimaal 9 maanden zijn voor deze dag. Kortom schrijf je hond(en) snel in voordat de inschrijving sluit, er is maar plek voor 40 honden!

Inschrijfgeld:
Leden: €12,50
Niet leden: €15,00

Regels:
  • inschrijven is gelijk betalen
  • niet wisselen van klasse en of hond
  • honden kunnen niet terug getrokken worden
  • plekjes kunnen niet doorverkocht worden
 

Betalingen

IBAN:

BIC:

Ten name van:

NL36 BUNQ 2025 4212 06

BUNQNL2A

ASTCH

 

Onder vermelding van

  • Naam
  • Lidmaatschapnummer
  • Activiteit


Voor de mensen die niet weten wat een coursing en een racebaan inhouden, zie hier de uitleg:

Baanrennen en coursing bootsen de jacht na door de honden een mechanisch voortgetrokken kunsthaas voor te houden. Bij het baanrennen lopen de honden over gras of zand die doorgaans de vorm heeft van een atletiekbaan. Coursen vindt voornamelijk plaats in het vrije veld, waarbij het vel een paar hoeken maakt en het geheel wat natuurgetrouwer de jacht op een haken slaande haas nabootst. 
De coursingverenigingen houden hun wedstrijd op verschillende terreinen.
Het baanrennen kent drie officiële afstanden. De 280 meter voor alle windhonden rassen, de 350 meter die vooral wordt gelopen door de whippet en het Italiaanse windhondje, hoewel ook de andere rassen soms op deze afstand starten en de z.g.. lange baan met een lengte van 475 meter, hier lopen hoofdzakelijk de Greyhound, Afghaan, de Galgo en de Saluki. Coursing kan door alle windhondenrassen worden beoefend.
Windhondenrennen in Nederland is een sport die op amateurbasis wordt bedreven, om windhonden de kans te geven het werk waar ze geschikt voor zijn en hun bazen een leuke hobby te bieden.

Wij hopen jullie allemaal te zien op deze geweldige sportieve dag!

De sport-en spel commissie

Lokatie:
Renbaan Lelystad
Hondsdraf 30
8219 PW Lelystad, Flevoland

Om half 10 verzamelen we en om 10 uur gaat het van start!

MapDirections
Coming from:

IMG 5775-1

 

De American Staffordshire Terrier behoort de indruk te geven van grote kracht in verhouding tot zijn grootte. Een hond die stevig in elkaar zit, gespierd maar ook lenig en gracieus is en attent ten opzichte van zijn omgeving. Hij moet geblokt zijn, mag geen lange poten hebben en niet 'racy' in outline zijn. Zijn moed is spreekwoordelijk.