Komende evenementen

Geen evenementen

Rasinfo

 

Wij kunnen er als vereniging niet nadrukkelijk genoeg op wijzen, dat U als eigenaar of aankomend eigenaar van een American Staffordshire Terriër in het bezit moet zijn of komen van een door de FCI erkende stamboom. Deze stambomen worden in Nederland door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied uitgereikt, in België door St. Hubertus. Twijfelt U aan de geldigheid van uw stamboom neemt U dan contact op met de Raad van Beheer. Alle gegevens kunt U vinden op hun site.

Elke betrouwbare fokker van American Staffordshire Terriërs zal U een pup verkopen met een stamboom die bij de prijs inbegrepen is.

Wij willen u er ook wijzen op de wettelijke chip en registratie verplichting:

  • Alle honden moeten op de leeftijd van uiterlijk 7 weken, of bij invoer na die tijd in Nederland, gechipt en geregistreerd zijn, ongeacht of zij een stamboom hebben of niet.
  • De fokker moet als eerste de registratie verrichten. Controleer of dit gebeurd is voordat u een hond mee naar huis neemt.
  • U heeft als koper de verplichting de registratie over te schrijven op uw naam.

De ASTCH doet niet aan puppybemiddeling. Aangesloten fokkers kunnen wel hun nesten aankondigen via onze site, deze aankondigingen kunt u op deze site vinden onder 'nesten'.

Veel informatie over het ras en een mogelijke aanschaf vindt u in onze rasinfogids

De leden van het bestuur zijn verder altijd van harte bereid om informatie over het ras te geven of specifieke vragen te beantwoorden. U kunt met uw vragen, of een verzoek om informatie, terecht bij onze contactpersoon voor rasinfo:

E-mail adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De rasinfo is niet het adres voor klachten over fokkers of problemen met uw honden. Daarvoor kunt u het beste contact opnemen met het secretariaat

 

De American Staffordshire Terrier behoort de indruk te geven van grote kracht in verhouding tot zijn grootte. Een hond die stevig in elkaar zit, gespierd maar ook lenig en gracieus is en attent ten opzichte van zijn omgeving. Hij moet geblokt zijn, mag geen lange poten hebben en niet 'racy' in outline zijn. Zijn moed is spreekwoordelijk.