Stamboom

Stamboom?

Iedere betrouwbare American Staffordshire Terriër fokker zal je een puppy verkopen met een stamboom die is inbegrepen in de verkoopprijs. De links van kennels op deze website geven je een overzicht van verschillende fokkers die aangesloten zijn bij de ASTCH. De rasvereniging geeft geen stambomen uit, dit is voorbehouden aan de Raad van Beheer op kynologisch gebied.

Stambomen worden uitgegeven en bijgehouden door de Raad van Beheer op kynologisch gebied wat jou de garantie geeft dat jij een puppy aankoopt welke gefokt is geworden door het Verenigings Fok Regelement van de ASTCH. Vraag dus bij de fokker na of je een stamboom van de Raad van Beheer krijgt aangezien enkel de FCI-stambomen in Nederland erkend zijn.

Sinds juni 2008 zijn stambomen helaas niet meer verplicht bij het ras American Staffordshire Terriër. Wij willen u als vereniging erop wijzen dat u als eigenaar of toekomstige eigenaar van een American Staffordshire Terriër beter af bent met een puppy met een FCI erkende stamboom. Deze stambomen worden uitgegeven door de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland, en in België door St. Hubertus. Twijfelt u aan de geldigheid van uw stamboom? Neem contact op met de Raad van Beheer op kynologisch gebied. De contactgegevens zijn te vinden op hun website.

Update Events